De Mossad Poppenspeler.


De Mossad Poppenspeler van  Rolf Osterberg.

De Mossad Poppenspeler

 

Een droneaanslag vlak voor de start van de Formule 1 race op Zandvoort wordt opgeëist door Extinction Rebellion. Jan van Dam biedt aan om de door hem en Wolf opgerichte beveiligingsdienst ISPF op de zaak te zetten. Zij krijgen te horen dat de actiegroep in het geheim tien miljoen euro in digitale valuta van de organisatie eist. De vraag rijst of het hier wel om klimaatactivisme gaat, of dat er iets anders achter steekt.

 

Tijdens een lunch in een restaurant verstoort een groepje anti-vlees-demonstranten de gasten, waaronder Wolf. Die is daar niet van gediend en hij duwt een vrouwelijke activiste ruw weg. Prompt wordt hij van aanranding beschuldigd.Ogenschijnlijk hebben de voorvallen niets met elkaar te maken. Dan verdwijnt de kat van Wolfs vriendin Emily. Nu wordt het voor hem persoonlijk. Wie aan Emily komt, komt aan hem. Met de hulp van zijn bloedbroeders neemt hij het recht in eigen hand.

 

Brainstormen met de gepensioneerde Hans Buurman, nu adviseur van Wolf en Jan, levert een beangstigend scenario op dat ze direct aan de Mossad doorspelen. Maar is het niet veel te ver gezocht? De Mossad poppenspeler is een spannende eigentijdse thriller, waarin politiek, terrorisme en de bestrijding ervan door voormalig militairen de rode draad vormen.Recencies De Mossad Poppenspeler :

 

De Mossad Poppenspeler van Rolf Österberg is een spannende thriller vol terroristische dreiging en doortrapte politieke spelletjes.

Wie eerder thrillers van Rolf Österberg heeft gelezen, weet dat veel van zijn personages door de verhalen heen terugkeren, en dat Wolf en zijn team in een deel daarvan een centrale rol vervullen. Dit is ook in De Mossad Poppenspeler het geval, maar doordat er zich telkens een nieuwe zaak aandient, blijven de boeken afwisselend genoeg voor bestaande lezers en makkelijk instapbaar voor nieuwe lezers.

 

Rolf Österberg leidt je kundig en gedetailleerd door het verhaal heen, en de manier waarop hij de zinnen op papier heeft gezet, geven je het gevoel dat hij weet hoe dit soort gecompliceerde missies in elkaar steken. Toch was er in dit verhaal ook iets waar ik niet de vinger op kon leggen, iets dat sluimerde op de achtergrond en pas aan het einde begreep ik wat dat iets was. Daar kreeg ik het gevoel dat de auteur op slimme wijze had gehint, maar net niet duidelijk genoeg om zaken voortijdig te verraden.

 

De Mossad Poppenspeler is een strategisch sterke thriller waarin de verhaallijnen solide worden opgebouwd en met vernuft naar een ongelooflijk spannend einde wordt toegewerkt.

 

Sheila, beoordelaar “Inbooks”.