De Afgrond boek 2 : De Chaos.


De Afgrond, deel 2 : De Chaos.  Rolf Österberg

De Afgrond – De Chaos.

Boek II van V

 

Leila overleeft ternauwernood de aanval van een colosses, een éénogige reuzeninktvis, gecreëerd door Shirah, de Godin van het Kwade. Marsa, de Godin van de Zee, biedt Leila onderdak op het vlaggenschip van de Zwarte Piraten om haar Energie aan te vullen. Daar sluit ze vriendschap met Narija.  

 

Op het land zet de groep Valiant de zoektocht naar Leila voort, evenals baron Dongor, de heer van de Sandakar, zijn raadsman Ardanus en de Mordelkapitein Jantha. Shirahs invloed groeit. Ze bespeelt Valiant en leidt Zorc, die dood en verderf zaaiend richting de zee trekt met zijn Gwargs. Er lijkt zelfs een verbond te ontstaan tussen de Gwargs en de Sandakar.

 

Kan San In, de Godin van het Goede, nog iets voor Leila betekenen of is haar rol uitgespeeld? En waar staan de Sneeuwdraken? Zal Lydia, die deel van de groep Valiant uitmaakt, de drang om zich met een Zwarte Draak te verbinden, kunnen weerstaan? Is Leila opgewassen tegen het steeds sterker wordende Kwaad?

 

Wat gedurende het verhaal steeds duidelijker wordt, is dat de aarde in chaos verkeert.

 
Recencies De Afgrond, deel 2 :

Nadat ik het eerste boek had gelezen, keek ik naar het tweede deel uit. Het verhaal houdt vaart en deel 2 heeft me zeker niet teleurgesteld. Je moet je gedachten erbij houden omdat het verhaal meerdere sporen volgt. Ik hoop dat het derde deel dit jaar uitkomt. Als je een fantasy liefhebber bent, echt een aanrader!

Elly, Oudewater

 

Goed vervolg op deel een, maar het groot aantal personen dat in het verhaal voorkomen, noopt de lezer om geconcentreerd te blijven. De lijst met personages achter in het boek heb ik regelmatig moeten raadplegen. Österberg is een actie-schrijver en besteedt minder aandacht aan details zoals hoe bijvoorbeeld een landschap of kasteel er uitziet. Zowel het eerste als het tweede deel zit vol met actie en spanning.

Criticus37