De Afgrond boek 3 : De Verbanning.


De Afgrond boek 3 : De Verbanning. Rolf Osterberg

De Afgrond – De Verbanning.

Boek III van V 

 

Terwijl het steeds moeilijker voor Leila wordt om vanuit het zuiden Elfenkoningin Dania te bereiken, trekken de legers van Shirah op naar Erdal. De Godin van het Kwade krijgt ook Valiant steeds meer in haar macht. Ze heeft hem ervan overtuigd dat zij de langverwachte Hogepriesteres is.

 

De Godin van de Zee kan zich niet langer afzijdig houden. Ze stuurt de Gnoom Tun en de Trollenvrouw Esmi naar Leila en laat de overgebleven  Sandakarkrijgers door de vloot van de Zwarte Piraten opnemen om hen in het noorden aan de Witte Piraten over te geven.   

 

Zullen de Sneeuwdraken zich achter Leila scharen of zullen zij zich afzijdig houden in de onvermijdelijke strijd?  Zal Valiant op tijd bij bezinning komen en begrijpen dat hij niet de Hogepriesteres maar de Godin van het Kwade naar de Elfenkoningin begeleid? Gaat het Orvan lukken om Leila te vinden en haar te beschermen in haar strijd tegen het kwaad?
Recencies De Afgrond, deel 3 :

Het is lang geleden dat een boek van Nederlandse bodem het Wim Gijsen-gevoel bij me opriep. Lekker persoonlijk geschreven, mooie ontwikkeling en vorming van emoties bij de karakters en een stevige goed-kwaad dreiging. Leila is de nieuwe Deirdre, al ben ik bang dat er niet veel mensen zijn die haar nog kennen.

Danny

 

Bij grote uitzondering heb ik dit boek aangeschaft omdat ik de Nederlandse taal 'niet vind klinken' in een 'pure Fantasy story'. Daarom koop ik zo goed als uitsluitend Engelstalige boeken. Maar de cover van deel een en ook deel twee spraken me aan. Het boek gaat, zoals alle Fantasy verhalen, over de strijd van Goed tegen Kwaad en de boeken hebben wel wat weg van 'Lord of the Rings' maar hebben een aantal verrassende eigen ingrediënten. Ik heb er geen spijt van dat ik ook het tweede deel heb aangeschaft en ben benieuwd naar het vervolg.

G.J. van Alphen