De Al-Qaeda-aanval.


Het Oslo-Virus. Rolf Osterberg.

De Al-Qaeda-aanval 

 

In de bergen van Afghanistan heeft Fahjeed Rashwan een geheime ontmoeting. Het psychotenvirus heeft niet tot het gewenste resultaat geleid en gedrevener dan ooit heeft hij in de afgelopen jaren een ingenieus plan uitgedacht. De tijd is aangebroken om de westerse wereld opnieuw op haar grondvesten te laten schudden.

 

De CIA en de Mossad hoopten aanvankelijk dat Al Qaeda’s rol na de ontdekking van het antivirus was uitgespeeld. Maar een incident in Pakistan en een video, waarin Hamza bin Laden zich als nieuwe leider van de organisatie voorstelt, boren die hoop de grond in.

 

Wanneer de Mossad en Hans Buurman via de Amsterdamse politie een vreemd bericht ontvangen, zet dat alle sensoren op scherp en als er niet veel later een aanslag plaatsvindt, luidt dat het begin in van veel ellende. Wat volgt is een wanhopige jacht op het meesterbrein van Al Qaeda waar zelfs de Nederlandse SpecOps bij ingeschakeld worden.

 Recencies De Al-Qaeda-aanval:

De Al-Qaeda-aanval heeft mij vanaf het begin kunnen bekoren. Ik ben een enorme liefhebber van actiethrillers en van terrorisme in het bijzonder, en dit boek heeft mijn verwachtingen zeker overtroffen. Vooral door het gebruik van feiten voor wat de terreurgroepering aangaat. Ook de spanningsopbouw bij de aanslagen zorgde voor diverse cliffhangers, en na elke aanslag groeide mijn afschuw voor de terroristen. Het zette mij tevens aan het denken, je weet namelijk nooit of zoiets ook echt kan gebeuren. In dat geval kunnen we alleen maar hopen op even efficiënte inlichtingendiensten, en vooral even goede SpecOps als deze van in het verhaal. Ik geef De Al-Qaeda-aanval hierbij een welverdiende 5 sterren!

Severine Lefebre,

Recensist van ‘De Perfecte Buren’.

 

Verzorgde uitgave. Prettig leesbare letter. Ruimte met paragrafen. Je wandelt ontspannen door het boek. Er zijn hier en daar verwijzingen naar een eerdere thriller van de auteur, maar dit boek is er geen vervolg op.

Het verhaal heeft wat tijd nodig om op gang te komen, maar als het momentum er eenmaal in zit, leest het goed weg. 

Goede beschrijving van de actuele veiligheidssituaties.

Fake news, manipuleren van de publieke opinie, drone-oorlog, gebruik van digitale mogelijkheden. Alles ademt deze tijd.

De humor zal vooral door oud-militairen worden gewaardeerd.

 Samenvattend: spannend, goed boek.

Leo B.

Duitsland.

 

Laat ik kort zijn: Ik ben een ‘veellezer’. Rolf Österberg kan als geen ander acties zo realistisch beschrijven. Spannende thriller. Een absolute aanwinst in mijn uitgebreide bibliotheek. Ik zie uit naar zijn volgende boek!

Koos B.

Zweden