Wraak.


Wraak van  Rolf Osterberg.

Wraak

 

Wolf heeft het leger vaarwel gezegd en is mededirecteur geworden van het detectivebureau van Jan van Dam. Ze hebben het plan om samen een International Maritime Protection Force op te richten, om handelsschepen te beveiligen. Binnen dit bedrijf zouden Wolf en zijn legerkameraden passend werk kunnen vinden. Alleen wil de financiering nog niet zo lukken. 

 

Dan wordt Wolf gebeld door een bijna vergeten familielid met een noodkreet. Hij trommelt zijn bloedbroeders op om samen de klus te klaren. Wat begint als een overzichtelijke actie, mondt echter uit in iets veel groters. De beruchte Albanese maffia speelt hier een belangrijke rol in, en die laat niet zomaar los. Maar dat doen de voormalige SpecOps, Spetsnatz en Mossad ook niet.

 

In Wraak rollen de bloedbroeders de internationale misdaad binnen en krijgen te maken met handel in vrouwen, drugs, wapens en bloeddiamanten.Recencies Wraak:

Wraak is een spannende actiethriller waarin de roep om wraak, en een uiterst gevoelige missie, boven de grenzen van landen, instanties en geheime diensten uitstijgt.

Rolf Österberg belicht het verhaal vanuit meerdere perspectieven, zodat je niet alleen Wolf en zijn team volgt. Je leest ook over de verschrikkingen die Sanne heeft moeten meemaken na haar verdwijning en je kijkt mee met de personages die dit allemaal op hun geweten hebben.

Een boek als dit heeft een gedegen en uitgebreide opbouw nodig. In het begin kun je daardoor het gevoel krijgen dat dat wat remmend werkt. Maar als je erbij stilstaat hoeveel research, kennis en voorbereiding dat vereist, kan het haast niet anders dan dat dat vooral bewondering oproept.

Deze intensieve inleiding van het verhaal verhoudt zich met het minutieuze stappenplan dat de personages volgen om hun missie in gang te kunnen zetten. Hierdoor heeft Rolf Österberg een realistisch overkomende thriller geschreven, waarin tot de verbeelding sprekende personages, die al eerder op leven en dood naast elkaar hebben gestreden, ondanks de risico’s, opnieuw voor elkaar door het vuur gaan.

In Wraak stap je samen met Wolf en zijn team in de schimmige wereld van de misdaad, waar vrouwen-, drugs- en wapenhandel aan de orde van de dag zijn. Tegenover deze wrede wereld heeft Rolf Österberg een broederschap gezet die vriendschap, eergevoel en onvoorwaardelijke steun hoog in het vaandel heeft staan. 

Sheila Vermeulen.

 

 

 

Weer een sterk en originele plot waarbij weer veel oude bekenden worden gemobiliseerd om de Albanese maffia te bestrijden met hun expertise in militaire vaardigheden. Snel en volgens zo eenvoudig mogelijke modellen worden alle kwaliteiten ingezet om de gestelde doelen te bereiken. Geen gebakken lucht, directe taal en korte snelle acties. Staccato briefings, compact verwoord, aan de gang! Ook de menselijke emoties krijgen ruim baan in Wraak.

Leo B.