Ultieme Uitdaging.


Verhaal Commando-opleiding Rolf Osterberg.

 

Ultieme Uitdaging

Het is mei 1969. Hans de Koster stapt na een aantal jaren te hebben gevaren, in Rotterdam aan wal. Tot zijn schrik wordt hij aangehouden door de marechaussee. Hij had allang de keuring voor de militaire dienst moeten ondergaan en de marechaussee neemt hem mee om alsnog gekeurd te worden.

De veronderstelling van de dienstplichtigen dat zij kunnen kiezen waar ze na hun basisopleiding heen gaan, blijkt ongegrond. Het liefst zou Hans in de buurt van Roermond blijven, waar hij een oogje heeft laten vallen op Monique die in de soldatenkantine achter de bar staat. Dat is echter niet mogelijk. Hij geeft zich op voor het 42ste bataljon Limburgse Jagers in Seedorf, maar er wordt anders beslist. Samen met twee anderen van zijn lichting moet hij, tegen zijn zin, naar de commando-opleiding in Roosendaal.

Het worden weken van afzien, vernedering en staalharde discipline. Zal het hem lukken zonder gezichtsverlies uit de opleiding te worden ontheven, of gaat hij toch de ultieme uitdaging aan?

Rolf Österberg put uit eigen ervaring en die van anderen die eind jaren 60 en begin jaren 70 de opleiding tot commando hebben gevolgd. Ultieme Uitdaging is een verhaal over gewone jongens, ongewone prestaties en vooral doorzettingsvermogen.Recencies Ultieme Uitdaging:

‘In één adem uitgelezen! 

H.M. Aalbers, Havelte

 

‘Iedereen die commando wil worden, zou dit boek moeten lezen.’

K.B, Den Bosch

 

‘Als je er aan bent begonnen, wil je het in één keer uitlezen.

Jack, Loon op Zand.