Het Oslo-Virus.


Het Oslo-Virus. Rolf Osterberg.

Het Oslo-Virus 

 

Als in 2019 een onbekend virus toeslaat in Zweden, kan men nog niet vermoeden wat er daadwerkelijk aan de hand is. Het virus verandert mensen in korte tijd in psychotische wezens die alleen leven om met moord en doodslag hun basisbehoeften te vervullen, net zolang tot ook zij bezwijken aan de besmettelijke ziekte.

 

Het virus spreidt zich als een inktvlek uit over de wereld.

Rob en Selma, een Nederlands stel dat op een afgelegen landgoed in Zweden woont, weten zichzelf goed te beschermen.

 

Samen met vier andere stellen hebben zij zich voorbereid op een ramp en doen er alles aan om te overleven.

 

Fahjeed Rashwan, de meesterstrateeg van Al Qaeda, weet meer van het virus. Als duidelijk wordt wat zijn rol in het geheel is, ontvouwt zich een sinister verhaal waarvan de uitkomst onzeker is. Het zoeken naar een adequaat medicijn is een race tegen de klok en speelt zich af op het wereldtoneel zoals de auteur dat eerder beschreef in het tweeluik “De Al-Qaeda Connectie”.

 
Recencies Het Oslo-Virus:

Sterke thriller, boeit vanaf de eerste bladzijde. Osterberg geeft een goed inzicht in de wereld van terroristen. Ik weet niet of een terroristische organisatie in staat is om een biologisch wapen te ontwikkelen. Laten we hopen dat deze thriller fictie blijft, maar ik ben daar niet van overtuigd.

Mireille G., Amsterdam

 

Een echte Österberg thriller! Knap opgebouwd waarbij het karakter van de hoofdpersonen goed is beschreven. Vooral het verschil van inzicht van de families op het landgoed hoe de crisis het hoofd te bieden en later het verschil in denken tussen militairen en burgers sprak mij aan. Österberg moet vroeger zelf met dit bijltje hebben gehakt. Een absolute aanrader. Ik hoop dat er meer thrillers van zijn hand verschijnen. Voor mij is Österberg een van de beste Nederlandstalige thrillerschrijvers!

Henk K., Terneuzen