Bloedbroeders.


De Bloedbroeders van  Rolf Osterberg.

Bloedbroeders

 

Zes oneervol ontslagen militairen van verschillende disciplines krijgen van de CIA de kans gerehabiliteerd te worden door deel te nemen aan een schimmige operatie. Scott McAllister vertrouwt het al gauw niet. Wat hebben ze te zoeken in Libanon?

 

Voormalig SpecOps Remco de Swart is bij de AIVD aan de slag gegaan. Hij leidt in Stolwijk een rustig bestaan, totdat een gruwelijke gebeurtenis daar een abrupt einde aan maakt. Als blijkt dat deze terug te leiden is tot een aantal terugkeerders uit ISIS-gebied, bewijzen Remco’s kameraden dat ze meer dan alleen vrienden zijn. 

 

Igor Yakushin en een aantal Spetsnaz krijgen de opdracht om de aanslag op de Russische premier te wreken. Hiervoor moeten ze allen een nieuwe identiteit aannemen. Hun doelwit: de tweede man van White Flag in Tripoli, Libanon.

 

Een spannende thriller vol politieke spelletjes, waarbinnen een cruciale rol is weggelegd voor de Nederlandse SpecOps.Recencies Bloedbroeders :

Bloedbroeders is een spannende thriller waarmee zomaar een seizoen van de Amerikaanse serie Homeland gevuld had kunnen worden. De thriller is van begin tot eind gevuld met fascinerende en goed doordachte verhaallijnen, waarbij de spanningsboog nagenoeg niet verslapt. Dit betekent dat je als lezer behoorlijk bij de les moet blijven om alle informatie tot je te nemen. In eerste instantie komt er dan ook best veel op je af. Niet alleen qua informatie, maar ook in de grote verscheidenheid aan namen en locaties. Desondanks is het verhaal goed te volgen doordat de auteur je hier, op boeiende wijze, moeiteloos doorheen loodst.

Rolf Österberg neemt je met Bloedbroeders mee in de onvoorspelbare wereld van politiek, geheime diensten, terrorisme en speciaal getrainde eenheden en doet dit op een manier die het moeilijk maakt om het boek weg te leggen. 

Sheila Vermeulen.

 

Dit boek laat zien hoever een mens gaat om voor zijn idealen, zijn soulmates of het vaderland te vechten. Wanneer ik dit boek dichtsla, sluit ik mijn ogen en vraag me af of ik de grens zou overschrijden wanneer mijn hart doorboord zou worden. Ik bedenk ook waar in deze harde wereld de grenzen liggen en of deze er überhaupt nog wel zijn. Bestaan menselijkheid en gerechtigheid nog wel?

Naast actie op het veld ligt het accent ook op de emoties van iedereen. Het is boeiend om de vorige delen ook te lezen om de personages nog beter te begrijpen, maar Bloedbroeders kan ook zeker als standalone gelezen worden.

Bloedbroeders gaat over hoe het wereldbeeld anders is na de aanslagen van “nine-eleven” en misschien nooit meer zal veranderen. Het toont hoe alle betrokkenen meegesleept worden in een nieuwe oorlog en hun reactie hierop. Deze spannende en doordachte thriller laat zien hoe kwetsbaar de mens is en hoe iedereen in staat is tot vreselijke dingen.

Deze thriller leest vlot, dropt je midden in de militaire en politieke actie en toont hoe deze akelige ervaringen veiligheidsdiensten, militairen en eigenlijk iedereen voorgoed veranderd hebben.

Fany van Hemelen

 

Aangeschaft, opengeslagen en in één ruk uitgelezen! Spannende, vlotte verhaallijn. Een aanrader!

Wiet van B.