De Afgrond boek 4 : Het Verraad.


De Afgrond boek 14 : Het Verraad. Rolf Osterberg

De Afgrond – Het Verraad.

Boek IV van V 

 

De ontmoeting met een Gwargvrouw, die over negatieve Energie beschikt, zorgt voor verwarring bij Leila en haar groep. Is deze vrouw te vertrouwen? Dient zij het Kwade of toch het Goede?

 

De Elf Dalarna krijgt opdracht om een Drakenmes uit een grot te halen. Vervolgens trekt zij met de mastodonten onder leiding van de matriarch verder om zich, net als IJsbaron Isidor met de Sandakarkapitein Jagran, bij de Hogepriesteres aan te sluiten.

 

Orvan heeft uiteindelijk Tess gevonden. Na de nodige tegenslagen vindt hij Leila. Samen met de Elfenstrateeg Fabiana, die met een aantal Elfen het beleg van Erdal hebben overleefd, begeleidt hij in opdracht van Tess een Gwargvrouw naar de Afgrond. De reden is hem een raadsel. Op hun tocht worden ze door vijandige Trollen aangevallen.

 

Shirah geniet van haar overwinningen. Terwijl zij heimelijk Borsos, de God ban het Noorden, inpalmt, rukken haar legers steeds verder op. Als zij zelfs de Assaya in weet te zetten, lijkt niets meer in de weg te staan om haar Nieuwe Orde te vestigen.

 
Recencies De Afgrond, deel 1 :

Deel 4 is een goede voortzetting van de eerste drie delen. Er is een analoge samenleving beschreven met veel wisselende verbanden en karakters die net als in onze samenleving bezig zijn met eigenbelang, macht, hoogmoed, seks en allerlei menselijke positieve en negatieve eigenschappen. Ik bewonder de creativiteit om steeds weer scenario's te bedenken die tot al vier dikke pillen hebben geleid. Wat soms wat verwarrend werkt is het wijde spectrum aan positieve en negatieve energieën die doorlopend opduiken in het verhaal maar soms op gecompliceerde wijzen zijn beschreven. Desondanks een zeer interessante serie die boeiend blijft.

Leo B.

 

Na de eerste vier delen te hebben gelezen heb ik slechts één vraag: wanneer komt deel vijf uit? Ik wil nu echt weten hoe de hoofdpersoon, Leila, denkt de strijd tegen een Kwaad te gaan winnen. Natuurlijk doet zij dat, maar het moet wel logisch zijn, ook in Fantasy! 

Anna, Gorinchem.