De Zaak.


De Zaak. Rolf Osterberg.

De Zaak.

 

Een Russische professor koopt in Jeruzalem een koker waar een aantal papyrusrollen en een filmrolletje in zitten. Als hij verdwijnt, doet een voormalige Mossadanalist er alles aan om zijn vriend te vinden.

 

Een Nederlandse studente vindt op het plein voor de Klaagmuur een filmrolletje, stopt het in haar tas en neemt het mee naar Nederland. Terug van haar huwelijksreis zorgt dat filmrolletje ervoor dat haar leven en dat van haar partner in een nachtmerrie verandert.

 

In Amsterdam wordt een gemartelde en vermoorde vrouw gevonden. De politie wil niets liever dan de moordenaar vinden. Maar al snel blijkt dat deze zaak ongewoner is dan ook maar iemand kan vermoeden.

 

“De Zaak” neemt de lezer mee van Israël naar Nederland, Rusland en de Balkan. Het Vaticaan doet er werkelijk alles aan om de papyrusrollen, de foto’s en de negatieven in handen te krijgen.

 
Recencies De Zaak,

Een lijvig boekwerk is deze thriller van Rolf Österberg. Met een mooie cover die al veel zegt over 'De Zaak'.

De auteur heeft een actueel onderwerp aangesneden, de Rooms-Katholieke kerk met al zijn misstanden en ouderwetse opvattingen. Met een vleugje nostalgie deze keer, in de vorm van eeuwenoude papyrusrollen uit een opgraving in Israël.

Personages worden erg goed uitgediept en realistisch neergezet. De auteur heeft een schrijfstijl die prettig en gemakkelijk leest.

Ondanks het feit dat er veel verschillende verhaallijnen door elkaar lopen, weet Österberg het toch spannend te houden, door snel te schakelen van korte naar lange passages. Vanaf de eerste bladzijde tot de plot, die niet geheel verrassend is, maar wel een erg mooie afsluiter.

Wat door elk verhaal van Rolf heen speelt, is zijn uitgebreide kennis van zaken die ervoor zorgt dat de thriller buitengewoon realistisch overkomt.

Lia S, Uden

 

De schrijver weet me enorm te boeien met zijn schrijfstijl en het geschetste doemscenario. Heel goed invoelbaar en spannend! Het was moeilijk om het boek weg te leggen. Ik kijk alweer uit naar het volgende boek van deze schrijver!

Janny van L.