De Afgrond boek 1 : Leila, Het Begin.


De Afgrond – Leila, het begin.

Boek I van V

 

Na duizend jaar dreigt de aarde opnieuw aan het Kwaad ten onder te gaan. De enige die het tij kan keren, is Leila. Zij is de nieuwe Hogepriesteres, maar ze heeft haar Gaven nog niet ontwikkeld. Hiervoor moet ze zo snel mogelijk de Elfenkoningin Dania zien te bereiken.

 

Valiant, de broer van koningin Dania, krijgt de opdracht om Leila te vinden en haar op haar tocht naar Dania bij te staan. Hij gaat vanuit het Elfenrijk met afgevaardigden van Trollen en Gnomen op zoek naar haar, maar stuit gedurende zijn tocht op gevaarlijke hindernissen.  

 

Gesteund door Suru, de God van Vuur, en de profeet Zorc met zijn horde Gwargs, doet de Godin van het Kwaad er alles aan om te voorkomen dat Leila de Elfenkoningin zal bereiken.

 

In het eerste deel van de epische serie De Afgrond volgen we de jonge vrouw Leila, die wordt vergezeld door de magische Elfenkat Tess en de moordenaar Orvan, Valiant en zijn getrouwen en de profeet Zorc die de Gwargs leidt op hun afzonderlijke reizen.  Goden en magische dieren zoals de Sneeuwdrakene mengen zich steeds meer in de onvermijdelijke strijd tussen Goed en Kwaad.
Recencies De Afgrond, deel 1 :

De afgrond is een mooi Fantasy verhaal waar je in wordt gezogen. Het heeft veel verschillende personages wat het interessant maakt maar soms ook moeilijk te volgen. Je zal dan ook je aandacht bij het boek moeten houden. Maar als je er eenmaal inzit en er lekker voor zit zal je hem in een ruk uitlezen.

Met smart wacht ik dan ook af op het vervolg. Ik raad dit boek dan ook zeker aan als je opzoek bent naar een dik Fantasy boek!

Gabi, Rotterdam

 

Super Fantasy verhaal wat echt een goede opbouw van de verhaallijn heeft. De hoofdstukken zijn niet zo lang en worden iedere keer ingeleid door een intro. Dit geeft dan aan over welke hoofdpersonen die pagina's gaan. Omdat er veel personages worden opgevoerd in dit boek is dit heel fijn lezen. Omdat de hoofdstukken niet zo lang zijn kun je het geduld ook opbrengen niet snel door te lezen om te ontdekken wat er met andere personages gebeurt. De goede en slechte karaktereigenschappen van de hoofdrolspelers in dit stuk zijn goed uitgewerkt. Dat komt het verhaal erg ten goede. Daarnaast is de klifhanger waar het boek mee eindigt zo sterk dat ik zeker deel 2: Leila, de Chaos wil lezen.

Bellefleur, Venlo